Otelul inoxidabil (Inox 18/10) este o optiune excelenta pentru vase de gatit netoxice si durabile, ideale pentru fierbere, fiert si coacere. Este deosebit de bun pentru coacerea in loturi mici, deoarece retine bine caldura si gateste alimentele in mod uniform.
Beneficiile vaselor de gatit din otel inoxidabil
Otelul inoxidabil este, de asemenea, usor de curatat si de ingrijit, ceea ce il face deosebit de util pentru bucatarii incepatori, cum ar fi studentii care locuiesc pentru prima data departe de casa.
Otelul inoxidabil este, de asemenea, un material versatil pentru oale inox profesionale. Puteti gasi cu usurinta oale si tigai din otel inoxidabil, precum si gratare, tigai pentru lasagna, tavi pentru prajire, forme pentru briose si foi de copt.
Una dintre cele mai bune optiuni pentru vasele de gatit din otel inoxidabil este un design cu 3 straturi din otel inoxidabil, aluminiu si aliaj. Aceasta stratificare ajuta la etansarea aluminiului – astfel incat nu trebuie sa va faceti griji cu privire la lesiere – valorificand in acelasi timp o conductivitate termica mai buna a aluminiului pentru a produce o suprafata de gatit mai omogena. Acest tip de design este, de asemenea, mai usor de curatat, se poate spala in masina de spalat vase si este mai robust decat unele vase de gatit mai ieftine, realizate exclusiv din otel inoxidabil de calitate scazuta.