•     Diametru
-RON

Paderno Series 2300 3 PLY

Paderno seria 2300 cu 3 straturi Inox  este special conceput pentru a fi utilizat și pe foc deschis (lemne, cărbuni)

Dispune de o construcție multistrat super-conductivă la căldură care distribuie căldura de jos până sus rapid și uniform.

O linie atractivă, multifuncțională și colorată disponibilă în alb, galben, verde, albastru și portocaliu.

Finisaj exterior cu vopsea specială rezistentă la căldură (tehnologia Whitford).

Ideale pentru toate tipurile de gătit, inclusiv cu inducție.

Capacul echipat cu un dispozitiv de degajare a aburului poate fi agățat pe partea laterală a vasului

 

PLY se referă la straturile de metale folosite în construcția bazei vasului de gătit sau, uneori, a întregului vas. Prin „vas” înțelegem diferite tipuri de tigăi, oale și cratițe. Fiecare dintre aceste straturi/învelișuri are un rol precis în eficiența sau construcția vasului. Ca regulă, mai multe straturi înseamnă un vas mai gros și mai greu. Și, de cele mai multe ori, înseamnă și un preț mai mare. Dar de ce merită să plătim mai mult pentru tehnologia PLY?

3-PLY sau TRI-PLY

Adică 3 straturi de metal lipite împreună. De cele mai multe ori este vorba despre inox, aluminiu (sau cupru, la unii producători) și  inox cu proprietăți magnetice. Fiecare material are un rol bine definit. În acest caz:

- inox 18/10 (învelișul interior) este folosit pentru rezistența sa, ușurința de a fi curățat și întreținut, dar și aspectul elegant
- aluminiu  (miezul nevăzut al vasului) asigură o bună distribuție a căldurii pe întreaga suprafață, pentru a găti uniform alimentele.
- inox magnetic (învelișul exterior) garantează utilizarea vasului și pe plită cu inducție, pe lângă toate celelalte tipuri de plită.

De ce să-ți bați capul cu atâtea straturi când poți alege o cratiță simplă din inox? Pentru că inoxul este un conductor termic foarte slab comparativ cu aluminiul, deci o eficiență joasă de gătire. Atunci de ce nu folosesc direct un vas de aluminiu? Pentru că învelișul de inox protejează aluminiul de zgârieturi, deformări și de reacția chimică cu alimentele acide, deci este necesar.