•     Diametru
-RON

Farfurii porțelan bone china Neve - Paderno Italia

Produsele se regăsesc in mai multe variante : mărimi, diamentru. Pentru mărimea dorită,accesați produsul și aveți posibilitatea să alegeți în căsuța "Adăugare in coș" înainte de "Cantitate" bifând diametrul dorit.

 

Porțelanul osos este un tip de porțelan care este compus din cenușă osoasă, material feldspatic și caolin. A fost definit ca „articole cu un corp translucid” care conțin minimum 30% fosfat derivat din osul animalului și fosfat de calciu calculat. Porțelanul osos este cel mai puternic porțelan , având o rezistență mecanică și fizică foarte mare și rezistență la așchiere și este cunoscut pentru nivelurile sale ridicate de alb și transluciditate.  Rezistența sa ridicată îi permite să fie produsă în secțiuni transversale mai subțiri decât alte tipuri de porțelan.  La fel ca gresia, este vitrificat, dar este translucid datorită proprietăților minerale diferite. 

La mijlocul secolului al XVIII-lea, olarii englezi nu reușiseră să producă porțelan cu pastă tare (așa cum se fabrică în Asia de Est și porțelanul Meissen), dar au găsit cenușa osoasă un adaos util amestecurilor lor de porțelan cu pastă moale, dând putere. Acest lucru a devenit standard la fabrica de porțelan Bow din Londra (funcționând din jurul anului 1747) și s-a răspândit în alte fabrici engleze. Produsul modern a fost dezvoltat de olarul Staffordshire Josiah Spode la începutul anilor 1790. Spode a inclus caolin, astfel încât formula sa, uneori numită „porțelan osos Staffordshire”, a fost efectiv pastă tare, dar mai puternică, iar versiunile au fost adoptate de toate fabricile majore engleze până în jurul anului 1815. 

De la dezvoltarea sa inițială și până în ultima parte a secolului al XX-lea, porțelanul a fost aproape exclusiv un produs englezesc, producția fiind localizată efectiv în Stoke-on-Trent.  Majoritatea firmelor engleze importante au fabricat-o sau încă o produc, inclusiv Spode și Worcester, Royal Crown Derby, Royal Doulton și Wedgwood, Mintons.